Oktatás

Coffee Líceum

Alap barista tanfolyam

Alap barista képzés célja, hogy a résztvevő ismereteket szerezzen a kávékról, beleértve a variánsok ismeretét, azok feldolgozását belőlük történő italok készítéséről. A kurzus tematikája:

Nyerskávé ismeretek

Tej
gőzölés

Őrlő
beállítása

Alap barista
menü

Espresso
készítés

Gépek
takarítása

A tanfolyam időtartama 7 óra, elvégzését követően egy általunk kiadott oklevelet állítunk ki.

SCA Education

SCA (Speciality Coffee Association) tanfolyamai

A Speciality Coffee egy nonprofit szervezet, amely a minőségi kávézást helyezi előtérbe. Egy világszervezetről van szó, amely egyaránt képviseli a nyerskávé termelő farmerokat, a kávépörkölőket, importőröket, exportőröket, kiskereskedőket és a kávézókat. A világ legjobban képzett szakembereit bevonva, létrehozott egy oktatási rendszert, amelyet Coffee Skills Programnak (CSP) neveztek el. A képzési rendszer 5+1 modulból épül fel, mely moduloknak 3 szintje van.

Introduction to coffee

Bevezetés a kávé világába

Ez egy alaptanfolyam, amely azon érdeklődők számára lett kidolgozva, akik még nem foglalkoztak kávéval, betekintést szeretnének a kávéiparba. A tanfolyamon során a résztvevők információkat szerezhetnek a kávé eredetéről, a kávé útjáról a termőfarmtól egészen a csészéig és nem utolsó sorban a kávé készítésének rejtelmeiről.

Barista skills

Barista kurzus

A tanfolyam elvégzése során olyan ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők, amely elegendő lesz ahhoz, hogy a tanfolyamot követően, a kurzust elvégző később megállja a helyét egy kávézóban vagy valamilyen vendéglátóhelyen, ahol kávét kell készíteni. A tanulók megtanulják az őrlő helyes beállítását, espresso készítését, tej gőzölését. Ismereteket szereznek a vendéglátóhelyeken szükséges higiéniáról, vendégekkel történő helyes bánásmódról és a kávékészítéshez szükséges berendezések alapszintű karbantartásáról.

Az alap szintű kurzus ízelítőt nyújt az adott modul tudományából és nagyszerű módja annak, hogy a résztvevő betekintést nyerjen ennek a modulnak a tudásanyagába. Segítséget nyújt abban, hogy a tanuló eldöntse, szeretné e tovább bővíteni a megszerzett tudását a magasabb szintű tanfolyamok során. Az alap szint nem igényel előzetes tapasztalatot. Az ilyen szintű kurzusok általában 1 napot vesznek igénybe.

A középfokú kurzusokat azoknak ajánljuk, akik már szereztek tapasztalatot a kávéiparban és a modul által lefedett területen dolgoznak tehát már rendelkeznek az alapszinten elsajátítható ismeretekkel, viszont az alap képzés nem feltétele a középfok elvégzésének. A középfokú kurzusok általában 2 napot vesznek igénybe.

A professzionális szint azon jelentkezőknek ajánlott, akik az adott tárgyában magas szintű szaktudást szeretnének szerezni. Ezen a szinten elért sikeres vizsga letétele után a tanuló tanúbizonyságot tesz arról, hogy az adott tárgyban megszerzett tapasztalattal kompetensnek számít a területen. Javasoljuk, hogy a jelentkezők széleskörű releváns tapasztalattal rendelkezzenek, mielőtt jelentkeznének erre a szintre. A résztvevőknek rendelkezniük kell a modulban megszerzett középfokú képesítéssel, mielőtt jelentkeznének a professzionális szintre. Az professzionális kurzusok legalább 3 napot vesznek igénybe.

Brewing

Kávéfőzés

A részvevő megismerheti a különböző kávékészítési módszereket azok minőséget befolyásoló tényezőket. A kávéfőző tanfolyam gyakorlati tudást biztosít a helyes őrlési profil kidolgozásáról, a megfelelő főzési technikákról, a kávéerősség méréséről és a kávékivonat diagramjának ismeretéről.

Az alap szintű kurzus ízelítőt nyújt az adott modul tudományából és nagyszerű módja annak, hogy a résztvevő betekintést nyerjen ennek a modulnak a tudásanyagába. Segítséget nyújt abban, hogy a tanuló eldöntse, szeretné e tovább bővíteni a megszerzett tudását a magasabb szintű tanfolyamok során. Az alap szint nem igényel előzetes tapasztalatot. Az ilyen szintű kurzusok általában 1 napot vesznek igénybe.

A középfokú kurzusokat azoknak ajánljuk, akik már szereztek tapasztalatot a kávéiparban és a modul által lefedett területen dolgoznak tehát már rendelkeznek az alapszinten elsajátítható ismeretekkel, viszont az alap képzés nem feltétele a középfok elvégzésének. A középfokú kurzusok általában 2 napot vesznek igénybe.

A professzionális szint azon jelentkezőknek ajánlott, akik az adott tárgyában magas szintű szaktudást szeretnének szerezni. Ezen a szinten elért sikeres vizsga letétele után a tanuló tanúbizonyságot tesz arról, hogy az adott tárgyban megszerzett tapasztalattal kompetensnek számít a területen. Javasoljuk, hogy a jelentkezők széleskörű releváns tapasztalattal rendelkezzenek, mielőtt jelentkeznének erre a szintre. A résztvevőknek rendelkezniük kell a modulban megszerzett középfokú képesítéssel, mielőtt jelentkeznének a professzionális szintre. Az professzionális kurzusok legalább 3 napot vesznek igénybe.

Roasting

Kávépörkölés

A pörkölési tanfolyam során a kávépörkölés fortélyait sajátíthatják el a tanulók. megismerkednek a pörkölési ciklussal, a pörkölés szintjeivel, az estleges hibák előfordulásával, a pörkölési folyamat során a nyerskávén átmenő fizikai változásokkal, valamint egy pörkölő üzem felépítésével, üzemeltetésével.

Az alap szintű kurzus ízelítőt nyújt az adott modul tudományából és nagyszerű módja annak, hogy a résztvevő betekintést nyerjen ennek a modulnak a tudásanyagába. Segítséget nyújt abban, hogy a tanuló eldöntse, szeretné e tovább bővíteni a megszerzett tudását a magasabb szintű tanfolyamok során. Az alap szint nem igényel előzetes tapasztalatot. Az ilyen szintű kurzusok általában 1 napot vesznek igénybe.

A középfokú kurzusokat azoknak ajánljuk, akik már szereztek tapasztalatot a kávéiparban és a modul által lefedett területen dolgoznak tehát már rendelkeznek az alapszinten elsajátítható ismeretekkel, viszont az alap képzés nem feltétele a középfok elvégzésének. A középfokú kurzusok általában 2 napot vesznek igénybe.

A professzionális szint azon jelentkezőknek ajánlott, akik az adott tárgyában magas szintű szaktudást szeretnének szerezni. Ezen a szinten elért sikeres vizsga letétele után a tanuló tanúbizonyságot tesz arról, hogy az adott tárgyban megszerzett tapasztalattal kompetensnek számít a területen. Javasoljuk, hogy a jelentkezők széleskörű releváns tapasztalattal rendelkezzenek, mielőtt jelentkeznének erre a szintre. A résztvevőknek rendelkezniük kell a modulban megszerzett középfokú képesítéssel, mielőtt jelentkeznének a professzionális szintre. Az professzionális kurzusok legalább 3 napot vesznek igénybe.

Sensory Skills

Érzékszervi vizsgálatok

A kávé érzékszervi elemzése, aroma meghatározása illatolással, ízek felismerése kóstolással. Savak előfordulása az elkészített italokban. A Coffee Líceumban ezt a tanfolyamot nem oktatjuk.

Az alap szintű kurzus ízelítőt nyújt az adott modul tudományából és nagyszerű módja annak, hogy a résztvevő betekintést nyerjen ennek a modulnak a tudásanyagába. Segítséget nyújt abban, hogy a tanuló eldöntse, szeretné e tovább bővíteni a megszerzett tudását a magasabb szintű tanfolyamok során. Az alap szint nem igényel előzetes tapasztalatot. Az ilyen szintű kurzusok általában 1 napot vesznek igénybe.

A középfokú kurzusokat azoknak ajánljuk, akik már szereztek tapasztalatot a kávéiparban és a modul által lefedett területen dolgoznak tehát már rendelkeznek az alapszinten elsajátítható ismeretekkel, viszont az alap képzés nem feltétele a középfok elvégzésének. A középfokú kurzusok általában 2 napot vesznek igénybe.

A professzionális szint azon jelentkezőknek ajánlott, akik az adott tárgyában magas szintű szaktudást szeretnének szerezni. Ezen a szinten elért sikeres vizsga letétele után a tanuló tanúbizonyságot tesz arról, hogy az adott tárgyban megszerzett tapasztalattal kompetensnek számít a területen. Javasoljuk, hogy a jelentkezők széleskörű releváns tapasztalattal rendelkezzenek, mielőtt jelentkeznének erre a szintre. A résztvevőknek rendelkezniük kell a modulban megszerzett középfokú képesítéssel, mielőtt jelentkeznének a professzionális szintre. Az professzionális kurzusok legalább 3 napot vesznek igénybe.

Green Coffee

Nyerskávé ismeretek

Ez a tanfolyam a kávétermesztőknek, gazdáságoknak, farmereknek lett kifejlesztve. A kurzuson szó esik a kávétermesztéshez szükséges ismeretekről, talaj éghajlat feldolgozás stb. A Coffee Líceumban ezt a tanfolyamot nem oktatjuk.

Az alap szintű kurzus ízelítőt nyújt az adott modul tudományából és nagyszerű módja annak, hogy a résztvevő betekintést nyerjen ennek a modulnak a tudásanyagába. Segítséget nyújt abban, hogy a tanuló eldöntse, szeretné e tovább bővíteni a megszerzett tudását a magasabb szintű tanfolyamok során. Az alap szint nem igényel előzetes tapasztalatot. Az ilyen szintű kurzusok általában 1 napot vesznek igénybe.

A középfokú kurzusokat azoknak ajánljuk, akik már szereztek tapasztalatot a kávéiparban és a modul által lefedett területen dolgoznak tehát már rendelkeznek az alapszinten elsajátítható ismeretekkel, viszont az alap képzés nem feltétele a középfok elvégzésének. A középfokú kurzusok általában 2 napot vesznek igénybe.

A professzionális szint azon jelentkezőknek ajánlott, akik az adott tárgyában magas szintű szaktudást szeretnének szerezni. Ezen a szinten elért sikeres vizsga letétele után a tanuló tanúbizonyságot tesz arról, hogy az adott tárgyban megszerzett tapasztalattal kompetensnek számít a területen. Javasoljuk, hogy a jelentkezők széleskörű releváns tapasztalattal rendelkezzenek, mielőtt jelentkeznének erre a szintre. A résztvevőknek rendelkezniük kell a modulban megszerzett középfokú képesítéssel, mielőtt jelentkeznének a professzionális szintre. Az professzionális kurzusok legalább 3 napot vesznek igénybe.

A különböző szintű kurzusok között minimum 3 hónapnak el kell telnie. A tanfolyamok elméleti és gyakorlati vizsgával zárulnak és a SCA dedikált oklevelet állít ki a sikeres vizsgázók számára. 

Kapcsolat

Jelentkezés a tanfolyamra